MEÜ ve Orman Bölge Müdürlüğü iş birliğinde fidanlar toprakla buluşturuldu

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.03.2024 - 16:00, Güncelleme: 11.03.2024 - 15:29 1157+ kez okundu.
 

MEÜ ve Orman Bölge Müdürlüğü iş birliğinde fidanlar toprakla buluşturuldu

MEÜ ve Orman Bölge Müdürlüğü iş birliğinde fidanlar toprakla buluşturuldu
Mersin Üniversitesi Fen Fakültesi ile Mersin Orman Bölge Müdürlüğü iş birliğinde “Fidan Dikme Etkinliği” düzenlendi.Orman İşletme Müdürlüğü tarafından belirlenen alanda gerçekleştirilen etkinliğe; Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Özen, Mersin Orman İşletme Müdürü Kenan Çetin ile Ağaçlandırma Şefi Elife Çınkır, dekan yardımcıları, idari personel, fakülte bölüm ve sınıf temsilcileri ile öğrenciler katıldı."Yeşil ve sürdürülebilir bir gelecek için en önemli miras fidan dikimi"Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Özen etkinlikteki konuşmasında, sosyal sorumluluk projelerinin geliştirilmesi kapsamında daha yeşil ve sürdürülebilir bir gelecek için yeni nesillere bırakılacak en önemli mirasın fidan dikmek olduğunu ifade etti. Mersin Orman İşletme Müdürü Kenan Çetin de; sera gazı salınımının canlı ve cansız varlıklar üzerine tahrip edici etkisi, karbon emisyonunu azaltmak ve küresel ısınmanın etkilerini en aza indirmek için ağaçlandırmanın önemi konularında katılımcılara bilgi verdi.Ağaçlandırma Şefi Elife Çınkır ise fidan seçiminin coğrafi şartlara uyumuna dikkat çekerek, fidanın toprakla buluşup bağ kurmasındaki ilk adımlarını, fidan dikme tekniğini anlatarak katılımcıların etkinlikte bu yöntemi uygulamasını sağladı.Konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluşturuldu.
MEÜ ve Orman Bölge Müdürlüğü iş birliğinde fidanlar toprakla buluşturuldu
Mersin Üniversitesi Fen Fakültesi ile Mersin Orman Bölge Müdürlüğü iş birliğinde “Fidan Dikme Etkinliği” düzenlendi.
Orman İşletme Müdürlüğü tarafından belirlenen alanda gerçekleştirilen etkinliğe; Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Özen, Mersin Orman İşletme Müdürü Kenan Çetin ile Ağaçlandırma Şefi Elife Çınkır, dekan yardımcıları, idari personel, fakülte bölüm ve sınıf temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
"Yeşil ve sürdürülebilir bir gelecek için en önemli miras fidan dikimi"
Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Özen etkinlikteki konuşmasında, sosyal sorumluluk projelerinin geliştirilmesi kapsamında daha yeşil ve sürdürülebilir bir gelecek için yeni nesillere bırakılacak en önemli mirasın fidan dikmek olduğunu ifade etti. Mersin Orman İşletme Müdürü Kenan Çetin de; sera gazı salınımının canlı ve cansız varlıklar üzerine tahrip edici etkisi, karbon emisyonunu azaltmak ve küresel ısınmanın etkilerini en aza indirmek için ağaçlandırmanın önemi konularında katılımcılara bilgi verdi.
Ağaçlandırma Şefi Elife Çınkır ise fidan seçiminin coğrafi şartlara uyumuna dikkat çekerek, fidanın toprakla buluşup bağ kurmasındaki ilk adımlarını, fidan dikme tekniğini anlatarak katılımcıların etkinlikte bu yöntemi uygulamasını sağladı.
Konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluşturuldu.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinnews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.