Olgu Taşkın Çankaya, Mersin’de Sanatseverlerle Buluşuyor

Kültür-Sanat 10.05.2024 - 10:38, Güncelleme: 13.05.2024 - 10:51 558+ kez okundu.
 

Olgu Taşkın Çankaya, Mersin’de Sanatseverlerle Buluşuyor

Müzik öğretmeni ve yazar Olgu Taşkın Çankaya, sanatseverler ile 11 mayıs saat 15:00'te bir araya geliyor.
Müzik öğretmeni ve yazar Olgu Taşkın Çankaya, 11 Mayıs 2024 Cumartesi günü saat 15:00’te Şemsa Pozcu Kültür Merkezi’nde kitap tanıtımı, söyleşi ve imza günü programında sanatseverlerle buluşacak. Program Akdeniz Sanat Kollektifi ve Ruhi Bey Sahaf’ın davetleri üzerine, Saygın Üner’in moderatörlüğünde gerçekleştirilecek. Program hazırlığı içerisinde olan Çankaya, Mersin Time Gazetesine yazarlık serüvenini anlattı. Çankaya" Gazi Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümünden mezun oldum. Ankaralıyım. Yazma yıllarına ortaokulda başladım. Lise, üniversite hayatı ve öğretmenlik boyunca sürdü. Hala da yazıyorum. Genellikle bu soru sorulur. Nasıl başladınız ya da ne zaman başladınız yazı yazmaya diye Çok kitap okudum. Bunun verdiği bir bilgi birikimi de oldu. Bize kazandırdıkları da oldu. Ama kitap yazmak hep bir hayalimdi. Kendime kanıtlama hayalimdi diyelim. Hedefimdi. Ve bunu 2015 yılında Mavi Gece, Kırmızı Aşk isimli şiir ve denemeler kitabımla gerçekleştirdim. Çok da mutlu oldum. Bunun peşinden çeşitli imzalarına katıldım, fuarlara katıldım, çok çeşitli illerde, üniversite söyleşilerine, okul söyleşilerine katıldım. Bununla birlikte tabi müzik hayatım devam ediyor. Müzik öğretmeniyim. 20 .senemizi bitirdik çok şükür. Tabi ki yazı hayatı da bununla paralel gidiyor. İkisi de birbirine eş gidiyor. Daha doğrusu ayırmak mümkün değil. Böyle ikiz kardeşler gibi açıkçası. Ve 2023'ün sonuna doğru Başka Bir Gün. Isimli şiir ve denemeler kitabımı çıkardım, ikinci kitabım. 2024'ün başlarında da Ansızın Aşk ve Kal Benimle adlı iki öykü kitabımı çıkararak kitap sayımımın dördüye ulaştırdım.. ikisi eş zamanlı çıktı yayınlarımızdan. Bununla beraber beste çalışmalarım var. Hatta şiir kitabımın içinde de bestelerinin sözleri var. Bazı programlara katıldığımızda hem şiir hem de beste çalarak çalışıyoruz."  
Müzik öğretmeni ve yazar Olgu Taşkın Çankaya, sanatseverler ile 11 mayıs saat 15:00'te bir araya geliyor.

Müzik öğretmeni ve yazar Olgu Taşkın Çankaya, 11 Mayıs 2024 Cumartesi günü saat 15:00’te Şemsa Pozcu Kültür Merkezi’nde kitap tanıtımı, söyleşi ve imza günü programında sanatseverlerle buluşacak. Program Akdeniz Sanat Kollektifi ve Ruhi Bey Sahaf’ın davetleri üzerine, Saygın Üner’in moderatörlüğünde gerçekleştirilecek.

Program hazırlığı içerisinde olan Çankaya, Mersin Time Gazetesine yazarlık serüvenini anlattı.

Çankaya" Gazi Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümünden mezun oldum. Ankaralıyım. Yazma yıllarına ortaokulda başladım. Lise, üniversite hayatı ve öğretmenlik boyunca sürdü. Hala da yazıyorum. Genellikle bu soru sorulur. Nasıl başladınız ya da ne zaman başladınız yazı yazmaya diye Çok kitap okudum. Bunun verdiği bir bilgi birikimi de oldu. Bize kazandırdıkları da oldu. Ama kitap yazmak hep bir hayalimdi. Kendime kanıtlama hayalimdi diyelim. Hedefimdi. Ve bunu 2015 yılında Mavi Gece, Kırmızı Aşk isimli şiir ve denemeler kitabımla gerçekleştirdim. Çok da mutlu oldum. Bunun peşinden çeşitli imzalarına katıldım, fuarlara katıldım, çok çeşitli illerde, üniversite söyleşilerine, okul söyleşilerine katıldım. Bununla birlikte tabi müzik hayatım devam ediyor. Müzik öğretmeniyim. 20 .senemizi bitirdik çok şükür.

Tabi ki yazı hayatı da bununla paralel gidiyor. İkisi de birbirine eş gidiyor. Daha doğrusu ayırmak mümkün değil. Böyle ikiz kardeşler gibi açıkçası. Ve 2023'ün sonuna doğru Başka Bir Gün. Isimli şiir ve denemeler kitabımı çıkardım, ikinci kitabım. 2024'ün başlarında da Ansızın Aşk ve Kal Benimle adlı iki öykü kitabımı çıkararak kitap sayımımın dördüye ulaştırdım.. ikisi eş zamanlı çıktı yayınlarımızdan. Bununla beraber beste çalışmalarım var. Hatta şiir kitabımın içinde de bestelerinin sözleri var. Bazı programlara katıldığımızda hem şiir hem de beste çalarak çalışıyoruz."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinnews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.