Mersin Sinema Ofisi’nin desteklediği ’Kesilmiş Bir Ağaç Gibi’ filmi tamamlandı
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, TRT Ortak Yapımı, Mersin Sinema Ofisi’nin katkılarıyla gerçekleşen; yapımcılığını Sinem Altındağ’ın, yönetmenliğini Tunç Davut’un, görüntü yönetmenliğini ise Cevahir Özcan’ın üstlendiği ‘Kesilmiş Bir Ağaç Gibi’ isimli uzun metrajlı film Tarsus’ta çekildi. Tarsus’un sinema ve dizi çekimine elverişli doğal platosunda 42 farklı sahnede çekimi yapılan film için Sinema Ofisi, lojistik destek sağladı. Çekim ekibi ve oyuncuların konaklama, catering ve araç parkı desteği gibi önemli ihtiyaçlarını karşıladı.
Ön araştırmadan son aşamaya kadar destek oldular
Mersin Sinema Ofisi, filmin ön araştırma aşamasından yapım aşamasına kadar kolaylaştırıcı rol oynadı. Filmin mekan lokasyonlarının belirlenmesi ve mekan kurulumlarının sağlanması için gerekli lojistik ve insan kaynağı desteğini sağladı. İzin alınan mekanlarda çekimlerin kolaylıkla yapılabilmesi için kolluk kuvvetleri desteği ile bürokratik sorunların çözülmesi gibi konularda gerekli desteği sağlayan ekip, yapım sürecinde saha personelleriyle de çekim ekibinin insan gücü desteğini artırdı.
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü Bengi İspir Özdülger de set ekibini çekimlerin son gününde yalnız bırakmadı. Ekiple sohbet eden Özdülger’e, başta oyuncular olmak üzere tüm set ekibi, ofisin sektöre verdiği katkı dolayısıyla teşekkür ederken, böyle bir ofisin Türkiye’deki tüm şehirlere yayılması gerektiğini ifade etti.
"Filme verdiğimiz destek sebebiyle mutluyuz"
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Özdülger, Türkiye’de sinema ve dizi sektöründe Mersin’in güzelliğini gösterdiklerini söyledi. Mersin’in ilgi odağı olmasını, dizi ve film sektörü için de iyi bir mekan olduğunu göstermek istediklerini belirten Özdülger, “Mersin Sinema Ofisi’nin ilk film çekimindeyiz. Bizim açımızdan çok heyecan ve gurur verici. Mutlu olduğumuz bir anı yaşıyoruz. Bu filme verdiğimiz destek sebebiyle mutluyuz. Nitekim yönetmenlerimiz ve oyuncularımızdan da güzel dönüşleri alınca çok mutlu olduk" dedi.
"Bu katkıları duyan sinemacılar Mersin’e çekime gelecektir"
Yönetmen Tunç Davut da Mersin Sinema Ofisi’nin verdiği katkıların örneğine Türkiye’de az rastlandığını ifade etti. Çekimlerde Büyükşehir Belediyesi ve Sinema Ofisi’nin çok büyük katkıları olduğunu dile getiren Davut, "Sinema filmi çekenler, bizim aldığımız destekleri öğrendikten sonra Mersin’de ve civar ilçelerde çekim yapmaya gelecektir. Mersin Sinema Ofisi; çiçeği burnunda bir ofisimiz. Bizim de ilk projemiz. Büyük bir prodüksiyon olarak geldik ama bunun altından büyük bir güçle, gururla ve şevkle kalktılar" diye konuştu.
"Her aşamada bizimle birliktelerdi"
Filmin yapımcılarından Sinem Altındağ ise Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği katkıların kendilerini şaşırttığını dile getirerek, "Mersin Sinema Ofisi’nin desteği bizim için son derece önemli ve anlamlıydı. Her aşamada ve her noktada bizimle birliktelerdi. İlk projeleriydik ve birlikte müthiş bir iş başardık" dedi.
Filmde ’Nalan’ karakterini canlandıran oyuncu Selen Kurtaran, sanatın önemine işaret ederek, belediyelerin sanata katkılarının önemli olduğunu vurguladı.
Başrol oyuncularından Feyyaz Duman, yurt dışında her şehrin bir sinema ofisi olduğunu, Türkiye’de ise bu durumun zayıf olduğuna dikkat çekerek, "Sadece İstanbul’a sıkışmış durumda. Mersin Sinema Ofisi, kültür ve sanatın, özellikle sinemanın desteklenmesi konusunda mutluluk verici" ifadelerini kullandı.
Sinema Ofisi Danışmanı ve Mersin Üniversitesi İletim Fakültesi Öğretim Elemanı Doç. Dr. Hakan Erkılıç, filmin çekimlerine ciddi destek sağlandığını ifade ederek, "Sinema ofisi, İstanbul’daki dizi ve film ekiplerine Mersin’de bir ortam oluşturmaya çalışıyor. Bu bağ iyi bir şekilde devam ederse Mersin’de diziler, filmler üretilecek ve sinema alanında yeni bir alan açılacak. Bu hem Mersin’in tanıtımına, hem de sektöre katkı sağlayacak. Ayrıca Mersin’de yeni istihdam alanları oluşacak" diye konuştu.