Bilim atölyelerinde çocuklar geleceğe hazırlanıyor


"Teknolojiyi tüketmeye değil, üretmeye çalışıyoruz"
Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Mezitli Kadın ve Çocuk Bilim Atölyesi öğretmenlerinden Erol Kökbudak, atölyede 7-17 yaş arası öğrenciler ile annelerine ve üniversite öğrencilerine robotik kodlama, 3 boyutlu tasarım, oyun geliştirme dersleri verdiklerini söyledi. Aynı zamanda, çocukların atölyede proje geliştirmelerine yardımcı olduklarını da ifade eden Kökbudak, "Annelere yönelik de çocuklarla evde beraber ilerleyebilmeleri için robotik kodlama, 3 boyutlu tasarım, oyun geliştirme derslerimiz var. Çocuklarla beraber ilerlediğimiz için, evde de proje tasarlayıp geliştirebiliyorlar" dedi. Çocukların atölyeyi ve çalışmaları çok sevdiklerini dile getiren Kökbudak, “Çocuklar zaten teknoloji çağında doğdukları için, teknolojiye odaklılar. Biz burada teknolojiyi tüketmeye değil, üretmeye çalışıyoruz. Çocuklar artık oyun oynamıyor, oyun üretiyorlar. Kendi oyunlarını geliştirip arkadaşlarıyla paylaşabiliyorlar. Aynı zamanda bunu anneleri ve babalarıyla da yapabiliyorlar" diye konuştu.

"Hayal gücümüze bağlı projeler üretiyoruz"
Atölyeye düzenli olarak gelen 9 yaşındaki Oğuz Kaan Budak, gerçekleştirdikleri çalışmaları anlatarak, “Programlardan kod yazdık ve aynı zamanda devre tasarladık. Buradaki arkadaşlarımla zeka oyunu oynuyor ve eğleniyoruz" dedi. İleride yazılım mühendisi olmak istediğini ifade eden Budak, “Burası benim hayallerim ulaşmam için çok yardımcı olacak” dedi.
Lise öğrencisi Tuğba Fatma Benzer de atölyede verilen derslerin ilgisini çektiğini vurguladı. Bu yüzden de öğrenmek için atölyeye geldiğini ifade eden Benzer, "Burada bilgisayarlardan 3D tasarım yapmayı öğreniyoruz, yazıcılarımızdan tasarımlar alıyoruz. Bilmediğim birçok şeyi burada öğrendim. Aldığımız eğitimin ardından, tamamen hayal gücümüze bağlı projeler üretiyoruz" diye konuştu.
Lise öğrencisi Kerem Aydınoğlu ise bilgisayar alanında kendini geliştirdikten sonra atölyeye katılmaya karar verdiğini kaydetti. Atölyede çeşitli yarışmalar yapmaya başladıklarına dikkat çeken Aydınoğlu, mekotronik mühendisliği okumak istediğini dile getirerek, “Burası, kendimi geliştirmeme ve malzeme desteği açısından çok yardımcı oluyor" ifadelerini kullandı.