Rektör Yaşar, “Mersin, Büyük Bir Turizm Potansiyeline Sahip”

Kültür-Sanat 18.04.2024 - 11:13, Güncelleme: 18.04.2024 - 11:13 490+ kez okundu.
 

Rektör Yaşar, “Mersin, Büyük Bir Turizm Potansiyeline Sahip”

Mersin Üniversitesi Akdeniz Kültür Merkezi’nde düzenlenen Mersin Turizm Fuarı, büyük ilgi gördü.
Fuarın açılışına Mersin Valisi  Ali Hamza Pehlivan, Mersin Üniversitesi Rektörü Erol Yaşar, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Necmeddin Dinç katıldı. Açılış programında konuşan Mersin Üniversitesi Rektörü Erol Yaşar,  Mersin’in doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel mirası ile büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.  Yaşar, “Kadim kültürlerin kavşağındaki şehrimiz tarih ve kültür meraklılarını cezbetmektedir. Mersin, kıyı turizmi için ideal bir destinasyondur. Toros Dağları doğa sporları ve eko turizm için ideal alanlar sunmaktadır. Mersin'in verimli arazileri tarım turizminde cazip bir zemin oluşturmaktadır. Zengin yöresel yiyecek ve içecek çeşitliliğini mutfak kültüründe barındıran Mersin yöresi, geçmişten günümüze kadar bölge ve ülke mutfak kültürüne değerli katkılar vermektedir.” dedi. Açılışta Mersin’in mitolojik zenginliklerini hediyelik tabaklara dönüştüren Ustaöğretici Şule Sağduyu’nun eserleri sergilendi. Sergi sonunda Sağduyu’ya, emeklerinden dolayı bir plaket takdim edildi.  
Mersin Üniversitesi Akdeniz Kültür Merkezi’nde düzenlenen Mersin Turizm Fuarı, büyük ilgi gördü.

Fuarın açılışına Mersin Valisi  Ali Hamza Pehlivan, Mersin Üniversitesi Rektörü Erol Yaşar, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Necmeddin Dinç katıldı.

Açılış programında konuşan Mersin Üniversitesi Rektörü Erol Yaşar,  Mersin’in doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel mirası ile büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.  Yaşar, “Kadim kültürlerin kavşağındaki şehrimiz tarih ve kültür meraklılarını cezbetmektedir. Mersin, kıyı turizmi için ideal bir destinasyondur. Toros Dağları doğa sporları ve eko turizm için ideal alanlar sunmaktadır. Mersin'in verimli arazileri tarım turizminde cazip bir zemin oluşturmaktadır. Zengin yöresel yiyecek ve içecek çeşitliliğini mutfak kültüründe barındıran Mersin yöresi, geçmişten günümüze kadar bölge ve ülke mutfak kültürüne değerli katkılar vermektedir.” dedi.

Açılışta Mersin’in mitolojik zenginliklerini hediyelik tabaklara dönüştüren Ustaöğretici Şule Sağduyu’nun eserleri sergilendi. Sergi sonunda Sağduyu’ya, emeklerinden dolayı bir plaket takdim edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinnews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.